Viac ako  4 000  receptov

Nahlásené komentáre

Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?


vložené: 21. 08. 2011 22:34:55

LUcinQa:300-400 gr.pliecka /mastnejšie/150 gr červenej repy,200 gr kapusty /môže byť kyslá,alebo hlávková/ 100 gr.zemiakov ,1 petržlen ,2 mrkvy ,l cibuľa 2 strúčiky cesnaku/čínsky 4-5/ a 1 malý kvalitný paradajkový pretlak,ocot, 8 zrniek čierne korenie celé a bobkové listy 2 kusy 250 gr.kyslá smotana,čerstvý alebo mrazený kôpor. Masko v osolenej vode spolu s celým korením a bobkovými listami pomaly varíme a keď je polomakké pridáme pokrájanú repu a kapustu,koreňovú zeleninu a zemiaky,cibuľu vcelku a pretlačený cesnak.Pridáme rajčinový pretlak, lyžicu a pol octu. Jeden cesnak si necháme a pretlačíme ho do boršču tesne pred podávaním! Pomaly varíme až je cvikla a maso úplne makké.Potom maso vyberieme nakrájame a pridáme naspať do polievky. Odstavíme a keď trochu vychladne pridáme 1 alebo 2 strúčiky pretlačeného cesnaku. Kyslú smotanu dáme do misky pridáme trochu soľ a l lyžicu najemno nakrájaného čerstvého kôpru Môže byť aj mrazený.Smotanu premiešame a dáme na stôl.Každý si potom pridá podľa chuti do horúceho boršču smotanu s kôprom . Boršč treba variť z riadne dozretej zeleniny aj kapusty a cvikly .Zemiaky sa môžu pridať aj o trochu neskôr aby sa úplne nerozvarili/podľa typu zemiakov/. Z jarnej zeleniny variť boršč nedoporučujem. Boršč sa varí aj 2,5 hodiny,kým nie je všetko naozaj dobre uvarené /chrumkavá kapusta alebo cvikla by ho pokazili/ Výborný je na druhý deň keď odstojí.Recept pochádza z Poľska a má svoju historku ,dostala som ho vo vlaku plnom emigrantov z Poľska do Rakúskeho Schonau v roku 1974.



Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz